provse.in.ua на Facebook

ЧАЙ З ІМБИРЕМ ДЛЯ СХУДНЕННЯ

У чому користь імбиру?

Імбир надзвичайно багатий мікроелементами і вітамінами. Він містить вітаміни А, В, С, а також кальцій, калій, магній, цинк, залізо, фосфор, натрій.

Імбир підвищує активність травних ферментів, стимулює виділення жовчі. Ефірні масла, що містяться в імбирі, допомагають захистити слизову оболонку шлунка.

Імбир є потужним протизапальним засобом. Його застосовують при артриті, головному болі, зубному болі, кашлі, бронхіті.

Корінь імбиру знижує рівень холестерину і нормалізує кров'яний тиск, а також розріджує кров, запобігаючи утворенню тромбів.

Корінь імбиру нормалізує роботу ШКТ, знімає спазми гладкої мускулатури кишечника і застійні явища в жовчному міхурі.

Найчастіше, імбир у вигляді чаю застосовують в якості противірусного засобу, що допомагає зменшити прояви симптомів застуди і грипу, а не як засіб для схуднення.  Схуднути імбир допомагає тому, що прискорює обмін речовин.

Чай з імбирем

Найчастіше імбир вживають у вигляді чаю.

 Чай з імбиром має такі властивості:

  • має тонізуючий ефект, покращує настрій;
  • є антиоксидантом;
  • підвищує імунітет;
  • покращує апетит і прискорює обмін речовин;
  • покращує кровообіг.

Імбир посилює кровотік, стимулює метаболізм і прискорює обмін речовин, залучаючи жирові відкладення. Жир не встигає відкладатись, тому що згорає як паливо для підтримки життєвої активності.

У боротьбі із зайвою вагою сподіватись лише на імбирний чай не варто. Його корисні властивості можна застосовувати як допоміжний засіб, поруч із спортом і правильним харчуванням.

Як приготувати імбирний чай

Достатньо натерти корінь або нарізати дрібними шматочками і залити окропом.

Можна додати цю спецію до звичайного чаю. Кількість імбиру визначають індивідуально, оскільки спеція у великій кількості є гострою і буде подразнювати шлунок.

До чаю також можна додати лимон, що містить органічні кислоти, які спалюють жир. Склянка чаю без цукру з імбиром та лимоном не лише надасть енергії  і суттєво покращить настрій, а й допоможе позбутись зайвої ваги.

Щоб покращити смакові властивості і додати користі, покладіть в чай трохи меду. Мед потрібно додавати в уже остиглий чай, щоб зберегти усі його корисні властивості.

Протипоказання

Такий чай протипоказано вживати:

  • при захворюваннях органів ШКТ (гастрит, виразка);
  • при хворобах печінки;
  • камінці в жовчному;
  • при високій температурі;
  • вагітним і годуючим жінкам.