provse.in.ua на Facebook
ЧАЙ З ІМБИРЕМ ДЛЯ СХУДНЕННЯ
У чому користь імбиру?
Імбир надзвичайно багатий мікроелементами і вітамінами. Він містить вітаміни А, В, С, а також кальцій, калій, магній, цинк, залізо, фосфор, натрій.
Імбир підвищує активність травних ферментів, стимулює виділення жовчі. Ефірні масла, що містяться в імбирі, допомагають захистити слизову оболонку шлунка.
Імбир є потужним протизапальним засобом. Його застосовують при артриті, головному болі, зубному болі, кашлі, бронхіті.
Корінь імбиру знижує рівень холестерину і нормалізує кров'яний тиск, а також розріджує кров, запобігаючи утворенню тромбів.
Корінь імбиру нормалізує роботу ШКТ, знімає спазми гладкої мускулатури кишечника і застійні явища в жовчному міхурі.
Найчастіше, імбир у вигляді чаю застосовують в якості противірусного засобу, що допомагає зменшити прояви симптомів застуди і грипу, а не як засіб для схуднення. Схуднути імбир допомагає тому, що прискорює обмін речовин.
Чай з імбирем
Найчастіше імбир вживають у вигляді чаю.
Чай з імбиром має такі властивості:
- має тонізуючий ефект, покращує настрій;
- є антиоксидантом;
- підвищує імунітет;
- покращує апетит і прискорює обмін речовин;
- покращує кровообіг.
Імбир посилює кровотік, стимулює метаболізм і прискорює обмін речовин, залучаючи жирові відкладення. Жир не встигає відкладатись, тому що згорає як паливо для підтримки життєвої активності.
У боротьбі із зайвою вагою сподіватись лише на імбирний чай не варто. Його корисні властивості можна застосовувати як допоміжний засіб, поруч із спортом і правильним харчуванням.
Як приготувати імбирний чай
Достатньо натерти корінь або нарізати дрібними шматочками і залити окропом.
Можна додати цю спецію до звичайного чаю. Кількість імбиру визначають індивідуально, оскільки спеція у великій кількості є гострою і буде подразнювати шлунок.
До чаю також можна додати лимон, що містить органічні кислоти, які спалюють жир. Склянка чаю без цукру з імбиром та лимоном не лише надасть енергії і суттєво покращить настрій, а й допоможе позбутись зайвої ваги.
Щоб покращити смакові властивості і додати користі, покладіть в чай трохи меду. Мед потрібно додавати в уже остиглий чай, щоб зберегти усі його корисні властивості.
Протипоказання
Такий чай протипоказано вживати:
- при захворюваннях органів ШКТ (гастрит, виразка);
- при хворобах печінки;
- камінці в жовчному;
- при високій температурі;
- вагітним і годуючим жінкам.