provse.in.ua на Facebook

ДІЄТИЧНІ САЛАТИ БЕЗ МАЙОНЕЗУ: 5 РЕЦЕПТІВ

Новий рік – це свято, коли разом збираються рідні і друзі. І новорічний стіл повинен бути справді святковим, багатим і смачним. Всі ми звикли до традиційних салатів, таких як олів’є і шуба. Вони смачні, але, разом з тим жирні і калорійні.

Звісно, можна зробити дієтичний варіант олів’є, або замінити в усіх стравах майонез на соус з нежирного йогурту та лимону.

А можна урізноманітнити новорічний стіл і прикрасити його легкими дієтичними салатами без майонезу.

Салат з пекінської капусти з курячою грудинкою

Цей салат виходить одночасно легким і ситним. Він прекрасно підійде тим, хто дотримується правильного харчування.

Для приготування салату нам знадобиться:

  • половина пекінської капусти;
  • 200 грамів курячої  грудки;
  • 1 яйце;
  • 1 помідор;
  • пів лимону;
  • 1 ст. л. оливкової  олії;
  • кунжут - за смаком.
  • сіль – за смаком.

Готуємо салат

  • Яйце відварити, курячу грудку відварити до готовності або запекти в духовці, овочі помити під проточною водою.
  • Яйце, помідор і грудинку порізати крупними шматками.
  • Листя пекінської капусти порвіть на невеликі шматочки і викладіть на дно плоскої тарілки.
  • На листя викладіть яйце, помідор і курку.
  • Збризнути салат соком половини лимона, додати оливкову олію і присипати кунжутом. Посолити.
  • Перед подачею салат можна перемішати прямо в тарілці, а можна подати і так. Смачного!

Гострий салат з авокадо і помідорів

Цей салат потішить поціновувачів гострих страв. Він простий у приготуванні і надзвичайно смачний.

Для приготування салату нам знадобиться:

  • половина лайму;
  • 2 помідора;
  • 1 авокадо;
  • 2 ст. л. оливкової  олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль – за смаком.

Готуємо салат

  • Робимо заправку. Змішуємо сік половини лайму, оливкову олію, сіль, і подрібнений часник.
  • Почищені помідори і авокадо нарізаємо кубиками і додаємо заправку. Перемішуємо. Салат готовий!

Грецький салат з курячою грудинкою

Грецький салат – це класика. Варіація салату з додаванням курки робить цей легкий салат ситною самостійною стравою.

  Для приготування салату нам знадобиться:

  • 1 куряче філе;
  • 3 великих помідора або 6 чері;
  • 1 огірок;
  • 1 пучок листового салату (можна замінити пекінською капустою);
  • 200 грамів сиру фета;
  • 50 грамів оливок;
  • 1 червона цибулина;
  • 3 ст. л. оливкової  олії;
  • 2 ч. л. соняшникової олії;
  • сіль та перець – за смаком.

Готуємо салат

  • Куряче філе відварити або запекти у духовці. Дати остигнути, нарізати на невеликі шматочки.
  • Помідори крупно нарізати. Огірок півкільцями. Сир фета кубиком. Салат крупно порвати. Цибулю півкільцями.
  • Змішати заправку в окремій мисочці: суміш олій, сіль та перець. Інгредієнти змішати, полити заправкою. Салат готовий!

Салат з тунцем, помідорами чері і руколою

Це незвична, легка у приготуванні і корисна страва, що обов’язково прикрасить святковий стіл.

 Для приготування салату нам знадобиться:

  • 1 банка тунця;
  • 6 помідорів чері;
  • 4 перепелиних яйця;
  • 1 пучок листового салату;
  • половина лимону;
  • рукола;
  • сіль за смаком;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Готуємо салат

  • Злити олію з тунця, розім’яти виделкою.
  • Відварити вкруту перепелині яйця.
  • Яйця нарізати на половину, помідори на четвертину.
  • Порвати салат і руколу. Викласти на плоску тарілку. Зверху покласти змішані тунець, помідори і яйця.
  • Додати сік половини лимону, оливкову олію і сік за смаком. Смачного!

Салат з гранатом та гарбузом

Особливою родзинкою на святковому столі стане освіжаючий легкий салат із запеченого гарбуза та зерен гранату.

Для салату нам знадобиться:

  • 300 грамів гарбуза;
  • половинка зеленого яблука;
  • 1 пучок листового салату;
  • жменя зерен граната;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. соку лимона;
  • сіль та перець за смаком.

Готуємо салат

  • Гарбуз нарізаємо на кубики, обертаємо  в фольгу і запікаємо в духовці 10 хвилин при 180 ° С.
  • Яблуко нарізаємо на тонкі пластинки.
  • Листя крупно рвемо руками.
  • Змішуємо усі інгредієнти.
  • Готуємо заправку: змішуємо олію, сік лимону, сіль та перець. Поливаємо салат. Додаємо зерна гранату. Смачного!