provse.in.ua на Facebook
ДІЄТИЧНИЙ ГАМБУРГЕР БЕЗ БОРОШНА
Як інколи хочеться з’їсти великий калорійний гамбургер. Але користі у ньому мало. Тому, навіщо шкодити своєму здоров’ю, якщо гамбургер можна зробити самостійно.
Потрібно просто замінити калорійні складники на корисні. Зазвичай, булочку з пшеничного борошна пропонується замінити на цільнозернову. Але, на приготування булки з такого тіста треба багато часу.
Пропонуємо швидкий рецепт корисного гамбургера без борошна.
Для приготування булочки нам знадобиться
- 2 ст. л. вівсяних висівок
- 1,5 ст. л. пшеничних висівок
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 1 яйце
- 70 грамів збитого в блендері нежирного домашнього сиру (або купити готовий розфасований обезжирений сир)
- дрібка солі та перець за смаком
Готуємо булку
В глибоку круглу керамічну миску з діаметром до 15 см висипаємо вівсяні та пшеничні висівки, додаємо 70 грамів сиркової збитої маси, 1 яйце, розпушувач, сіль та перець. Ретельно змішуємо.
Ставимо суміш у мисці в мікрохвильову на 3-4 хв. Коли булочка схопиться і триматиме форму, обережно перевернути її дном до гори і поставити в мікрохвильову ще на 2-3 х.
Готову булочку залишити остигати.
Для приготування котлети нам знадобиться
- 200 г пісної яловичини
- 1 невелика цибулина
- 1 яєчний білок
- зубчик часнику (за бажанням)
- сіль, перець (за смаком)
- дрібно порубані свіжі трави або спеції (кмин, коріандр, розмарин, прованські трави)
Готуємо котлету
Перебиваємо в блендері яловичину з цибулею, часником, спеціями і яєчним білком.
Формуємо котлету. Обсмажуємо її на сухій сковороді або грилі.
Котлету можна замінити шматочками курячої грудинки або індички, обсмаженими на грилі.
Для приготування соусу нам знадобиться
- 2 ст. л. натурального обезжиреного йогурту або обезжиреного домашнього сиру
- 1 великий помідор
- сіль, перець за смаком
- дрібно порубані свіжі трави або спеції
Готуємо два соуси
Перший - з натурального знежиреного йогурту з додаванням солі, спецій або подрібненої зелені.
Для другого, замість кетчупу, використовуйте дрібно порубаний в блендері свіжий помідор з сіллю, чебрецем і орегано.
2 слайси помідора залишіть для бургера.
Збираємо бургер. Нам знадобиться
- 1 листок салату
- 2 слайси нежирного твердого сиру
- 2 слайси помідора
Розрізаємо остиглу булочку навпіл. На нижню частину викладаємо 1 листок салату, котлету, зверху соус з йогурту, трошки помідорного соусу.
На соус викладаємо 2 слайси твердого сиру, 2 слайси помідору, накриваємо другою половинкою булочки. Можна закріпити бургег шпажкою.
За бажанням, сир можна покласти на гарячу котлету, щоб він підтанув. А також додати декілька кілець цибулі і 2 слайси маринованого огірка.
Дієтичний гамбургер готовий! Смачного!