provse.in.ua на Facebook

ДІЄТИЧНИЙ ГАМБУРГЕР БЕЗ БОРОШНА

Як інколи хочеться з’їсти великий калорійний гамбургер. Але користі у ньому мало. Тому, навіщо шкодити своєму здоров’ю, якщо гамбургер можна зробити самостійно.

Потрібно просто замінити калорійні складники на корисні. Зазвичай, булочку з пшеничного борошна пропонується замінити на цільнозернову. Але, на приготування булки з такого тіста треба багато часу.

Пропонуємо швидкий рецепт корисного гамбургера без борошна.

Для приготування булочки нам знадобиться

  • 2 ст. л. вівсяних висівок
  • 1,5 ст. л. пшеничних висівок
  • 0,5 ч. л. розпушувача
  • 1 яйце
  • 70 грамів збитого в блендері нежирного домашнього сиру (або купити готовий розфасований обезжирений сир)
  • дрібка солі та перець за смаком

Готуємо булку

В глибоку круглу керамічну миску з діаметром до 15 см висипаємо вівсяні та пшеничні висівки, додаємо 70 грамів сиркової збитої маси, 1 яйце, розпушувач, сіль та перець. Ретельно змішуємо.

Ставимо суміш у мисці в мікрохвильову на 3-4 хв. Коли булочка схопиться і триматиме форму, обережно перевернути її дном до гори і поставити в мікрохвильову ще на 2-3 х.

Готову булочку залишити остигати.

Для приготування котлети нам знадобиться

  • 200 г пісної яловичини
  • 1 невелика цибулина
  • 1 яєчний білок
  • зубчик часнику (за бажанням)
  • сіль, перець (за смаком)
  • дрібно порубані свіжі трави або спеції (кмин, коріандр, розмарин, прованські трави)

Готуємо котлету

Перебиваємо в блендері яловичину з цибулею, часником, спеціями і яєчним білком.

Формуємо котлету. Обсмажуємо її на сухій сковороді або грилі.

Котлету можна замінити шматочками курячої грудинки або індички, обсмаженими на грилі.

Для приготування соусу нам знадобиться

  • 2 ст. л. натурального обезжиреного йогурту або обезжиреного домашнього сиру
  • 1 великий помідор
  • сіль, перець за смаком
  • дрібно порубані свіжі трави або спеції

Готуємо два соуси

Перший - з натурального знежиреного йогурту з додаванням солі, спецій або подрібненої зелені.

Для другого, замість кетчупу, використовуйте дрібно порубаний в блендері свіжий помідор з сіллю, чебрецем і орегано.

2 слайси помідора залишіть для бургера.

Збираємо бургер. Нам знадобиться

  • 1 листок салату
  • 2 слайси нежирного твердого сиру
  • 2 слайси помідора

Розрізаємо остиглу булочку навпіл. На нижню частину викладаємо 1 листок салату, котлету, зверху соус з йогурту, трошки помідорного соусу.

На соус викладаємо 2 слайси твердого сиру, 2 слайси помідору, накриваємо другою половинкою булочки. Можна закріпити бургег шпажкою.

За бажанням, сир можна покласти на гарячу котлету, щоб він підтанув. А також додати декілька кілець цибулі і 2 слайси маринованого огірка.

Дієтичний гамбургер готовий! Смачного!