provse.in.ua на Facebook

САЛАТИ З ЗАПЕЧЕНИМИ ОВОЧАМИ

Святковий стіл важко уявити без салатів. Звісно, вони можуть бути традиційними. А можна по експериментувати і подати незвичні оригінальні страви.

Легкі і корисні салати допоможуть прикрасити святковий стіл. А бонусом стане відсутність відчуття важкості після застілля.

Звісно, рецепти повинні бути смачними, корисними, з цікавим задумом і легкі у приготуванні.

Пропонуємо рецепти оригінальних святкових салатів з печеними овочами.

Салат з запеченим буряком і фетою

Для приготування нам знадобиться

  • Буряк – 600 грамів
  • Оливкова олія – 8 ст. л.
  • Фета - 150 грамів
  • Оливки – 150 грамів
  • Листя салату або рукола – 1 пучок
  • Бальзамічний оцет – 4 ст. л.
  • Пів лимону
  • Сіль та перць за смаком

Готуємо салат

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Буряк  почистіть, поріжте великим кубиком, перемішайте з 2 столовими ложками оливкової олії, дрібкою солі і перцю, викладіть на застелене пергаментом деко рівним шаром і запікайте 30-35 хвилин.
  • Листя салату чи руколу порвіть і покладіть на плоску тарілку.
  • Додати порізані навпіл оливки, запечений кубиками буряк та сир фета.
  • Готуємо заправку: змішати 6 ст. л. оливкової олії, бальзамічний оцет, сік половини лимону, сіль та перець.
  • Додати заправку до салату і перемішати. Смачного!

Салат з запеченим гарбузом, бринзою та горіхами

Для приготування нам знадобиться

  • Гарбуз – 400 грамів
  • Бринза – 100 грамів
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Кедрові або грецькі горіхи – 1/3 стакана
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сік лимону – 1 ч. л.
  • Прованські трави або орегано
  • Сіль і перець за смаком

Готуємо салат

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Гарбуз нарізати кубиками 2х2 см, змастити оливковою олією, посипати сумішшю прованських трав (або орегано) і запікати протягом 30 хв.
  • Бринзу нарізати кубиком.
  • Горіхи підсушити на сковорідці.
  • Нарвати листя салату, викласти на тарілку. Додати гарбуз, горіхи та бринзу.
  • Готуємо заправку:  змішати 1 ч.л. меду, 1 ст.л. лимонного соку, 3 ст.л. оливкової олії, сіль і перець за смаком.
  • Додати заправку до салату і перемішати. Смачного!

 

Теплий гарбузовий салат з червоним перцем

Для приготування нам знадобиться

  • Гарбуз – 500 грамів
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 1 головка
  • Солодкий перець – 1 шт
  • Оливкова олія за смаком
  • Прованські трави або орегано
  • Петрушка за смаком
  • Сіль і перець за смаком

Готуємо салат

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Почистіть гарбуз від шкірки і насіння. Поріжте кубиком 2х2 см.
  • Почистіть солодкий перець і поріжте смужками. Поріжте цибулю товстими півкільцями.
  • Головку часнику роз’єднайте на зубці. Можна не очищати.
  • Викладіть овочі в форму так, щоб вони покривали дно в один шар. Посипте травами, посоліть і поперчіть за смаком. Скропіть овочі оливковою олією і поставте в духовку.
  • Через 10-15 хвилин перемішайте овочі і знову поставте в духовку ще на 15 хвилин.
  • Салат готовий, якщо гарбуз легко протикається виделкою. Смачного!