provse.in.ua на Facebook

ЯК ПРИГОТУВАТИ ДІЄТИЧНИЙ ОЛІВ’Є

Важко уявити новорічний стіл без улюбленої класики – салату олів’є. Цей салат насправді є досить калорійним. І ще варто додати, що їсти ми будемо його вночі, ще й у поєднанні з алкоголем, що також містить багато калорій.

Але категорично обмежувати себе у свята не варто. Треба просто зробити легшу версію улюбленого салату, замінивши деякі його компоненти.

Отже, для дієтичної версії салату олів’є нам знадобиться:

  • 1 банка зеленого горошку;
  • 1 велика морквина;
  • 3-4 середні картоплини;
  • половину цибулі;
  • 3 квашені огірки;
  • 3 яйця (білок);
  • 300 грамів курячого філе.

Для заправки замість майонезу використаємо:

  • 300 мл нежирного йогурту без наповнювачів;
  • мелений перець і сіль за смаком;
  • пучок кропу
  • 1 ч. л. лимонного соку.

Процес приготування простий і відомий всім: відварити в окремих каструлях овочі, яйця, куряче філе.

Коли інгредієнти вистигнуть, нарізати кубиком.

Для приготування соусу усі складові змішуємо і заправляємо салат. Смачного!