provse.in.ua на Facebook
ЯК ПРИГОТУВАТИ ДІЄТИЧНИЙ ОЛІВ’Є
Важко уявити новорічний стіл без улюбленої класики – салату олів’є. Цей салат насправді є досить калорійним. І ще варто додати, що їсти ми будемо його вночі, ще й у поєднанні з алкоголем, що також містить багато калорій.
Але категорично обмежувати себе у свята не варто. Треба просто зробити легшу версію улюбленого салату, замінивши деякі його компоненти.
Отже, для дієтичної версії салату олів’є нам знадобиться:
- 1 банка зеленого горошку;
- 1 велика морквина;
- 3-4 середні картоплини;
- половину цибулі;
- 3 квашені огірки;
- 3 яйця (білок);
- 300 грамів курячого філе.
Для заправки замість майонезу використаємо:
- 300 мл нежирного йогурту без наповнювачів;
- мелений перець і сіль за смаком;
- пучок кропу
- 1 ч. л. лимонного соку.
Процес приготування простий і відомий всім: відварити в окремих каструлях овочі, яйця, куряче філе.
Коли інгредієнти вистигнуть, нарізати кубиком.
Для приготування соусу усі складові змішуємо і заправляємо салат. Смачного!